Eindfeest @ Luxor Live! met Maame en Bersama

Eindfeest @ Luxor Live! met Maame en Bersama

Zondag 11 december presenteert Arnhem tussen 13:00 en 17:30 voor de vierde keer haar gastvrijheid en wat het te bieden heeft aan gearriveerd en opkomend muzikaal talent. In 109 huiskamers geven Arnhemse artiesten in totaal 327 optredens. En geen huiskamerfestival zonder een traditioneel spetterend eindfeest in Luxor Live; de dag ronden we af aan het Willemsplein – voor deelnemers én andere bezoekers van het festival.

Na de middag in de huiskamers zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf  18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk. In de benedenruimte van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack (18.30), Jordi Repkes (19.30), Sinner & the Songfighter (20.30) en Sandvinken (21.30) verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen  iets later op deze avond Maame Joses en Bersama  het hoofdprogramma.

Tot 19.30 zijn er maaltijden beschikbaar voor de gastheren en – vrouwen uit de stad en de artiesten om bij te praten over de ervaringen van de dag. Ondertussen is het programma in de grote zaal gestart.

Maame Joses

Soulvolle liedjes recht uit het hart, dat typeert Arnhemse singer songwriter Maame Joses. Akoestisch op gitaar verrast zij deze avond door eigenzinnige covers en zelfgeschreven materiaal. Een diepe stem neemt de luisteraar mee naar haar beleving, haar verhaal. In 2010 werd Maame halve finalist in de Grote Prijs van Nederland competitie. In 2012 verwierf ze dezelfde positie in ‘The Voice of Holland’. Verwachte speeltijd van 19.30 tot 20.00.

Foto: © h (maamejoses.com)

Bersama

Om 20.15u tot 21.00 speelt Bersama Molukse traditionals en Engels- en Spaanstalige covers gearrangeerd door Nino Latuny, maar ook eigen nummers met een heerlijk latin groove.  De combinatie van latin met Molukse invloeden wordt versterkt door de strakke percussie van de twee broers Illing en Zeth Mustamu, heerlijke saxofoonpartijen van Zefnath Tigele en Hein Tuasuun, leadzang door Laita Mual en Zeth Mustamu, strakke begeleiding op bas door Boetje Sengkerij, drumms door Ralph Satumalaij en keys door Johan Suripatty. Deze combi zorgt voor de unieke Maluku Latin sound van Bersama en maakt dat het publiek niet stil kan zitten!

bersama

Naar huis…

Om 21.00 stopt Bersama en is er nog muziek te horen van DJ Clojo, verder babbelen en dansen! Om 22.30 gaan we naar huis… Tot in december 2017!