Er klinkt….

Er klinkt….

… Muziek bij de Buren! Morgen is het zover; 327 optredens in 109 huiskamers, twee openingsmomenten en een fantastisch eindfeest: Muziek bij de Buren 2016 wordt weer een enorm gezellige dag met nieuwe ontmoetingen en verrassingen. Lees over ons programma, de foutieve vermeldingen in de programmakrant én de laatste wijzigingen. Veel plezier!

In elke huiskamer in de stad kun je een programmakrant mee nemen om verder te toeren naar andere buren. Ook op de locaties waar aftrappen zijn georganiseerd, zoals Brasserie Dudok en MFC Omnibus, zullen stapels kranten voor je klaar liggen. Daar zijn helaas een aantal fouten ingeslopen, waar we de afgelopen periode ook al Facebook posts over hebben gemaakt. Maar er zijn om allerlei redenen ook nog laatste wijzigingen. We sommen ze even voor je op:

Voorpagina: de opening in Arnhem Zuid wordt niet in de Weggeefhoek gevierd, maar in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2

Pagina 3, programma: idem dito, we waren tijdens de deadline van de krant gewoon nog niet zo ver.

Pagina 5: Alex B. is ziek! We zijn op zaterdagavond nog druk aan het zoeken naar een alternatief voor Wout Wagtmanshof 16, nummer 82 op de plattegrond. Maar we vrezen het ergste…

Pagina 6: In de Weggeefhoek aan Kronenburgsingel 505 stonden drie optredens van van Banda Exota, maar die zijn verplaatst naar Hagemanswei 85 – locatie 102 in de krant. Andere speeltijden dus!

Pagina 7: Vanwege ziekte is de band Brood op de Plank afgevallen… We hebben de leerlingenband Third Wheeling kunnen charteren dat gat te vullen! Het werd dus locatie 17 op de plattegrond, Bakkerij Tom van Otterloo op de Steenstraat 81.

Pagina 9: nummer 10, Creek Valley speelt op Dijkstraat 83. Op het foutief vermelde adres, Oude Velperweg 29 (ook nummer 29 als locatie) klinkt BOS.

Pagina 12: nummer 97 staat voor MFC Omnibus op de plattegrond. Naast muziek van Wilson is daar tussen 11.00u en 12.30u ook een wijkontbijt en een openingsmoment. Maar het stipje staat een beetje ongelukkig op de kaart; het Pallas Atheneplein bevindt zich aan de andere kant van de rotonde in Schuytgraaf.

Pagina 15: nummer 77 Katrin Ebbert speelt op een ander adres, namelijk Ezingestraat nummer 14 (nummer 85 op de kaart). Daarmee is  Bergstraat nummer 17 (nummer 77 op de kaart) komen te vervallen. Joe & the Revolutions zijn verhuisd naar Molen de Kroon in Klarendal, nummer 20 op de plattegrond. Als Smell the Horse beneden in de paardenstal stopt, nemen de heren het programma boven over.

Pagina 16: Omdat Mo opeens naar het ziekenhuis moest voor een operatie aan zijn stembanden, is het helemaal niet zeker of hij wel kon komen met zijn Syrische ud. Daarom hebben we Banda Exota daar naar verplaatst. Als Mo op tijd uit het ziekenhuis komt, dan kennen de jongens elkaar en wordt het dubbel feest. Daardoor is de Weggeefhoek wel komen te vervallen, locatie 84 op de plattegrond op pagina 6.

Pagina 21: nummer 105… helaas helaas… Door een misverstand treedt de leerlingenband Third Wheeling niet op in de Eldense molen, waardoor deze prachtige locatie komt te vervallen. Vanwege ziekte is echter Brood op de Plank afgevallen bij Bakkerij TOm van Otterloo, en speelt de band daar! Locatie 17 op de plattegrond, Steenstraat 81.

Pagina 23: hé! Daar ontbreekt nummer 100 in de artiestenlijst, terwijl er wel een huiskamer met nummer 100 is. Dat betekent dus dat voor al die tien artiesten vanaf 101 er een cijfer af getrokken moet worden om er de correcte huiskamer bij te vinden.

PROGRAMMA NOORD

11.15 – 12.00     Inloop in café brasserie Dudok tegenover de Eusebiuskerk.

12.00 – 12.30    Officiële aftrap in Dudok met componist en performer Lavalu; piano, zang, eerlijk en naakt. Het Gelders Orkest speelt samen met Lavalu een door haar gecomponeerd arrangement.

PROGRAMMA ZUID

11.00 – 12.00     Wijkontbijt in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2 Schuytgraaf

12.00 – 12.30     Officiële aftrap met muziek in MFC de Omnibus

MIDDAG EN AVOND

13.00 – 17.30     Over de vloer bij Arnhemse buren om lokale muzikale talenten te ontdekken

18.00 –23.00     Eindfeest in Luxor Live met in de grote zaal Maame Joses en Bersama, beneden B & the Pack, Jordi Repkes, Sinner & the Songfighter en Sandvinken.

ALLE OPTREDENS ZIJN GRATIS, VEEL PLEZIER!

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram – iemand is daar de hele dag héél druk mee!

 

Foto: Charley Marie MbdB 2015 © Jorg van Gerner