Zingen in je oude klaslokaal

Zingen in je oude klaslokaal

Karin Kasteel is geboren en getogen Klarendalse. Haar moeder en drie zussen wonen er nog steeds, haar broer in de buurt van de wijk. Zelf is ze na wat omzwervingen terecht gekomen in Zevenaar waar ze samen met haar huidige partner Wian leeft. Karin en Wian delen hun passie in muziek.

Kunsten

Karin zat al jaren op een toneelclub en zong in een koor. Haar partner Wian heeft al bijna dertig jaar een band met de naam Crash Out, rock en blues! Enkele jaren geleden stonden haar vriendin van de toneelclub Suzan en Karin opeens spontaan mee te zingen met Crash Out. Daarna zijn ze gebleven. Het koor hebben ze verlaten en bij Crash Out maken de dames ondertussen de dienst uit qua repertoire! Belangrijkste motivatie: plezier hebben.

Schoolgebouw

In 2016 heeft de band Crash Out zich aangemeld als deelnemer aan Muziek bij de Buren. Het matchen is voor de (vrijwillige) organisatie een hele uitdagende klus. Net toen zij dachten dat ze klaar waren, ontdekten ze dat ze Crash Out waren vergeten te matchen. Na wat wisseltrucs is de band uiteindelijk gekoppeld aan Rosendaalsestraat 373, en nog niet zo lang tot woningen omgebouwde opgeleverde school – de Sint Jansschool. Zo maar. Dat leek ze wel wat. Tijdens de matchingsavond in november in Luxor Live ontmoetten gastheer/vrouw en artiest elkaar. ‘Hé!’ denkt Karin als ze Edward en Eva ontmoet en het adres hoort ‘Dat is mijn oude school, wat grappig!’ Het bleek niet alleen haar oude school te zijn;  Edward en Eva wonen ook nog eens in de ruimte van het gebouw wat ooit het klaslokaal in de bovenbouw van Karin was, met de naam Fauna. ‘Iedereen werd en super enthousiast van.’

 

De tweede zondag van december

 

Karin is heel vaak in Klarendal, maar dat er ooit een aanleiding zou zijn om bij haar oude basisschool binnen te gaan had ze niet gedacht. ‘Het was zeker heel bijzonder. Mijn hele familie is die dag ook langs gekomen voor één van de optredens. Sommigen van hen hebben óók op de Sint Jansschool gezeten.’ Voor 2017 heeft Crash Out zich weer aangemeld. Maar dit jaar zullen er minder verrassingen zijn: ‘Een vriend van Wian was vorig jaar langs gekomen in de Sint Jansschool en had het evenement ook verder bezocht. Hij was zó enthousiast dat hij zich als huiskamer heeft aangemeld met de wens om ons Crash Out te gast te hebben.’ Wel wéér Klarendal; gastheer 2017 Rob woont op de JP. Heijestraat.

 

Verrassend

 

Wil jij je als artiest ook laten verrassen door een ontmoeting met een bijzondere gastheer, gastvrouw, huiskamer of bijzondere locatie? Meld je aan. Dat kan nog tot 13 oktober!

 

Foto: Karin voor haar oude klaslokaal aan de Rosendaalsestraat

Beeld en tekst: Zefanja Hoogers